Warehouse for the Guggenheim Museum
Client:
Budget:
Project management:
Execution period:
Status:
Location:
Guggenheim Bilbao Museum
3,012,331 €   
Idom (Javier Aja)
January 2007 - December 2007   
Completed
Artea, (Vizcaya)

Description

Building to be used as a warehouse for the Guggenheim Bilbao Museum, situated in the municipality of Artea in Vizcaya, with a built surface area of 2,550 m2., divided into a general floor to be used to store paintings and sculptures and a services and installations mezzanine area. It is constructed using prefabricated concrete and laminated wooden beams, with concrete block façades covered with the expanded polystyrene Coteterm system and single coat mortar, internal divides using concrete block walls and a “Kapzip” type metallic system sheet roof.
Legal Disclaimer | Contact | Copyright 2012 BALZOLA